Skip til hoved indholdet
Til jer som forældre

Et pusterum til familielivet

De fleste af børnene på Granbohus kommer på weekendophold hver fjerde uge. Nogle dage før opholdet får børnene tilsendt information, der med tekst og billeder fortæller, hvem de skal være sammen med i weekenden, og hvad der er planlagt af aktiviteter. Det er som regel de samme børn og voksne, der mødes, men det er alligevel dejligt og trygt med billeder. 

Børnene kommer med busser i løbet af eftermiddagen og pakker ud sammen med de voksne. Herefter er det rart med lidt frugt og lidt at drikke, inden vi finder ud af, hvad der så skal ske. Mange børn vil rigtig gerne ud i haven. De vil ud at røre sig, køre rundt på flisegangene i kørestol, på cykel eller i mooncar. De vil også gerne lege skjul i labyrinten, lege i sandkassen eller tage en gyngetur. Og ikke mindst vil de hilse på dværggederne, der går bag hegnet og altid gerne vil have en gulerod eller et stykke brød. Andre børn har måske mere lyst til at lege indendørs med togbanen, dukkerne, legoklodser. Måske spille et spil på computeren eller se en film. Atter andre trænger til at komme ud af kørestolen og ned at slappe af på en madras eller på musiksengen.

Lørdag og søndag er der ofte planlagt aktiviteter af forskellig art. Ofte indgår der en udflugt med minibussen en af dagene. Det kan være til stranden, til naturlegepladsen, til Zoo eller lignende steder. Tit deler vi os op, så nogle tager afsted på tur, og andre bliver hjemme og udnytter mulighederne der, da interesser og behov er forskellige.

Når børnene er kommet i seng søndag aften, har de voksne travlt med at skrive i børnenes kontaktbøger og sætte udprintede billeder i. Så er det nemmere for børnene at snakke med deres forældre om, hvad de har oplevet på Granbohus i weekenden.  

ny